Skip to content

110+ Fun Brain Teaser Questions That’ll Give Your Mind A Workout

Fun Brain Teaser Questions With Answers

Did you know that there are ways you can fight off brain fog and poor concentration by keeping your brain active? Answering brain teaser riddles is one surefire and fun way to do just that.

We spend a lot of our time online, browsing through the internet mindlessly. Why not leverage this free time to challenge and activate your brain with some brain-teasing riddles? These fun brain teaser questions will help you pass your time and also your brain will thank you!

So let’s begin! Here we have compiled a list of some best brain teasers that will give your mind a healthy diet. Try to crack these brain-teasing riddles with answers on your own, and then match the results. No cheating!

Also: Do You Have The Power To Read People? Take the quiz to find it out

Easy Brain Teaser Questions With Answers

1. Brain Teaser

Q. How many 20 dollar bills can you put in an empty money box that is 12 inches wide and 6 inches tall?

Ans: Only 1, because after this, the box will not remain empty.

2. Brain Teaser

Q. A woman has two sons who were born at the same time, on the same day, and in the same year. But the woman didn’t give birth to twins. How come?

Ans: She gave birth to triplets.

3. Brain Teaser

Q. Which one word is spelled incorrectly in every dictionary?

Ans: The word “incorrectly”.

4. Brain Teaser

Q. What is sweeter than honey but hotter than fire? The rich need it but the tramp has it.

Ans: Nothing. Nothing is sweeter than honey or hotter than fire. The rich need nothing and the tramp has nothing.

5. Brain Teaser

Q. I can be a window and also a lamp. I can get clouded, I can shine. I have colors set in white and I get overflowed with water if you don’t say things right.

Ans: Eyes

6. Brain Teaser

Q. I can get broken without being held.

Ans: A promise

7. Brain Teaser

Q. A woman shoots her husband, then holds him underwater for 5 minutes, and finally she hangs him. But she goes scot free. Why?

Ans: She is a photographer. She shoots images, develops them, and hangs them up to dry.

8. Brain Teaser

Q. Arnold Schwarzenegger has it long. Michael J. Fox has it short. Madonna doesn’t have one. The Pope never uses his. What is it?

Ans: A last name.

9. Brain Teaser

Q. Harry and Jina were found lying dead in a closed room with an open window. There was a draft of wind blowing the curtains. How did they die?

Ans: Harry and Jina were goldfishes in a bowl that got tipped over by the curtain.

10. Brain Teaser

Q. If a red house is made out of red bricks and a blue house is made out of blue ones, what is a greenhouse made of?

Ans: Glass

11. Brain Teaser

Q. I am a word of the English language. My first two letters mean a man, the first three letters mean a woman, the first four mean a great man, but I mean a great woman. What word am I?

Ans: Heroine

12. Brain Teaser

Q. You are locked in a room that has two doors. One door leads to a fire-breathing monster and the other one to a room full of magnifying glasses. How will you escape without getting charred off?

Ans: You will escape through the room with magnifying glasses, at night.

13. Brain Teaser

Q. If you have me, you can’t share me. If you share me, you will lose me. What am I?

Ans: A secret

14. Brain Teaser

Q. What lies at the end of a rainbow?

Ans: The letter “W”

15. Brain Teaser

Q. How many months have 28 days?

Ans: All 12 of them

16. Brain Teaser

Q. If I hold a bee, what will be in my eyes?

Ans: Beauty. Because beauty lies in the eyes of the beholder.

17. Brain Teaser

Q. If among time-pieces, the sundial has the fewest moving parts, which one has the most?

Ans: The hourglass.

18. Brain Teaser

Q. When does 8+8 be equal to 4?

Ans: When you add 8 hours to 8 Am, it becomes 4 Pm.

19. Brain Teaser

Q. I am heavy and hard to lift, but backward I am not. What am I?

Ans: A Ton

20. Brain Teaser

Q. A cowboy rode into a town on Saturday, stayed there for 2 days, and left on Saturday. How?

Ans: His horse’s name was Saturday.

Pages: 1 2 3 4 5 6

Rose Burke

Hi everyone! I am a wandering soul trying to find my way in this matrix. I am into literature, movies, psychology, occult, tarot, mysticism, and all that jazz. I am an ambivert, love traveling and making new friends, yet very selective about who gets access into my energy bubble. Love pets, foods, rainy days, ghost stories, chocolate, and cancelled plans. Live and let live is my motto.View Author posts